donderdag 12 november 2009

Herfst


Herfst (of najaar) is een van de vier seizoenen. De herfst loopt (ten noorden van de evenaar) officieel van 21 september t/m 20 december, maar het astronomisch bepaalde begin van de herfst is de herfstnachtevening (rond 23 september op het noordelijk halfrond en rond 20 maart op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het herfstpunt en de dag en de nacht zijn nagenoeg even lang. De herfst eindigt met de winterzonnewende (rond 22 december op het noordelijk halfrond en rond 21 juni op het zuidelijk halfrond).Om praktische redenen begint de meteorologische herfst eerder, op 1 september op het noordelijk halfrond en op 1 maart op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 december respectievelijk 1 juni.
Tijdens de herfst verliezen planten (o.a. loofbomen) hun bladeren. In de herfst wordt het flink kouder dan in de zomer, hoewel er periodes met warmte kunnen optreden, de zogenaamde nazomer.
Tja...de herfst, je moet er maar van houden; korte dagen, donker en triest, nattigheid en wind.....niet echt mijn pakkie an. Maar één troost heb ik......het wordt óók weer voorjaar.

3 opmerkingen:

  1. Wat dacht je van Herfst; Prachtige kleuren, kaarsjes aan, lekker gezellig bij openhaard of kacheltje....
    Voordat het voorjaar wordt hebben we natuurlijk ook nog de winter te verwerken zussie, ha, ha, ha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet iedereen houdt van de herfst, simpel als dat!!

    Dikke knuf voor mijn lieve mamsie!!

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen